Ulven fik sindene i kog: Her er årets mest læste miljødebat

DEBAT: To emner dominerede debatspalterne på Altinget: miljø i året, der gik: ulven og vandmiljøet. Læs eller genlæs de mest populære debatindlæg fra 2018.

Er ulven velkommen i Danmark?

Sådan spurgte vi et panel af debattører, da vi i foråret lod rovdyret indtage debatspalterne på Altinget: miljø. Ulven tegner sig da også for de to mest læste debatindlæg fra året, der gik.

Vandkvalitet og -miljø kom også under lup – og det var noget, der (bogstaveligt talt) skilte vandene. Vanddebatten står således for både det tredje-, fjerde- og femtemest læste indlæg i det forgange år.

Læs eller genlæs indlæggene her:

1. Biolog: Hykleriet fylder for meget i ulvedebatten
Det er svært at have ondt af en landmand, der får skambidt et får, når man ved, at danske landmænd hvert år mejer tusindvis af rålam ned under høstarbejdet.

Så kontant lød meldingen fra biolog Christoffer Bugge Harder i et debatindlæg fra marts måned, der ikke bare blev ulvedebattens, men også Altinget: miljøs mest læste indlæg. 

Læs hele indlægget her

2. Landmand om ulve: Frygt på landet er åbenbart ligegyldigt
I hælene på biolog Christoffer Bugge Harder ligger landmand Knud Jeppesen. Ifølge ham viser ulvedebatten, at frygt på landet ikke bliver taget lige så alvorligt som frygt i byerne. 

Læs hele indlægget, der blev årets næstmest læste, her.

3. Debat: Vi udsætter dagligt vores krop for langt giftigere ting end pesticider
På en tredjeplads finder vi ejer af og direktør for Agrolab Martin Gejl, der efterlyser fakta i pesticiddebatten.

"En af grundene til, at pesticiderne har et dårligt ry, skal findes i den måde, som de beskrives på i medierne. Pesticider kan sammenlignes med for eksempel antibiotika, der bruges til at bekæmpe bakterier."

Læs hele indlægget her.

4. Miljøgruppe: Hvorfor bruger vi millioner på at ødelægge vandløbene?
"Lad vandløbene og ådalene passe sig selv i langt højere grad end i dag. Lad åerne svømme over igen om vinteren, som de har gjort fra tidernes morgen, og lad de ånære marker blive til enge igen."

Sådan skrev Torben Meldgaard på vegne af administratorerne af Facebookgruppen ”Bevar de forhadte vandløb” i januar måned. 

Læs indlægget i sin fulde længe her.

5. Forsker til Seges: I kan ikke skræmme mig væk fra debatten
En lektor fra Københavns Universitet lagde hårdt ud i 2018 med et debatindlæg, der satte spørgsmålstegn ved den model, der skal vurdere konsekvenserne af Landbrugspakkens tilladelse til øget gødning.

Det fik Seges op af stolen og endte med endnu et svar fra Jens Borum, der skrev årets femtemest læste indlæg.

"Jeg kan sagtens forstå, at debatten er ubekvem for landbrugspakkens politiske støtter, for erhvervet og for Aarhus Universitet, men derfor kan man vel godt opføre sig anstændigt og holde sig til de faglige argumenter," skrev han. 

 

Altinget: miljø takker for en god, saglig og livlig debat i året, der gik. Vi ønsker jer en glædelig jul og et godt nytår.

Forrige artikel Røde partier kræver svar fra Ellemann om vandløb Røde partier kræver svar fra Ellemann om vandløb Næste artikel EU klar med nye regler: Forbyder engangsbestik og vatpinde af plastik EU klar med nye regler: Forbyder engangsbestik og vatpinde af plastik