Trine Torp
 svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Trine Torp (SF) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, hvorfor overføres nitratdirektivets og vandrammedirektivets formål ikke 1:1 til lovforslagets formålsparagraffer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 147, Spørgsmål 20
Hvorfor overføres nitratdirektivets og vandrammedirektivets formål ikke 1:1 til lovforslagets formålsparagraffer, sådan at de får retsvirkning og giver retning for bekendtgørelser og vejledninger?

Svar fra mandag den 25. februar 2019
Lovforslagets primære formål er at regulere jordbrugets anvendelse af gødning og plantedække med henblik på at begrænse udvaskningen af kvælstof til vandmiljøet. Formålet er som følge af overførsel af regler om husdyrefterafgrøder fra husdyrbrugloven udvidet til også i respekt for menneskers livsvilkår at værne om natur og miljø og bevare dyre- og plantelivet.

Lovforslagets formål er afspejlet i de initiativer, som lovforslaget regulerer, herunder f. eks. kvælstofkvotesystemet og efterafgrødekrav.

Med lovforslaget implementeres dele af nitrat- og vandrammedirektiverne, men også en række yderligere direktiver. Det er derfor ikke hensigtsmæssigt blot at overføre nitrat- og vandrammedirektivernes formål 1:1.

For flere af direktivernes vedkommende gør det sig derudover gældende, at de har et bredere formål, end det formål, der varetages efter gødskningsloven, og som er afspejlet i de initiativer, som lovforslaget regulerer.

Jeg mener derfor ikke, at det er hensigtsmæssigt at overføre de to direktivers formål til lovforslaget 1:1.








0:000:00