Trine Torp
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Trine Torp (SF) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om at kommentere LGBT Danmarks og Intersex Danmarks henvendelser fsva. henvendelsernes bemærkninger om ændring af ligebehandlingsloven og forskelsbehandlingsloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 77, Spørgsmål 3
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 31. januar 2019 fra LGBT Danmark, jf. B 77 – bilag 1, og henvendelsen af 6. februar 2019 fra Intersex Danmark, jf. B 77 – bilag 2, fsva. henvendelsernes bemærkninger om ændring af ligebehandlingsloven og forskelsbehandlingsloven, og hvad er ministerens holdning til disse forslag?

Svar fra mandag den 25. marts 2019
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 31. januar 2019 fra LGBT Danmark, jf. B 77 – bilag 1, og henvendelsen af 6. februar 2019 fra Intersex Danmark, jf. B 77 – bilag 2, fsva. henvendelsernes bemærkninger om ændring af ligebehandlingsloven og forskelsbehandlingsloven, og hvad er ministerens holdning til disse forslag?” Svar:

Jeg kan oplyse, at der er en tværministeriel arbejdsgruppe forankret i Ligestillingsafdelingen under ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, som allerede er i gang med at se på den relevante lovgivning, herunder også ligebehandlings – og forskelsbehandlingsloven.

Den tværministerielle arbejdsgruppe ser på hele lovgivningen på tværs af ministerområder, herunder mulige tiltag og eventuelle lovændringer med henblik på at styrke indsatsen mod diskrimination på baggrund af seksuel orientering og kønsidentitet bedst muligt.

Vi skal styrke indsatsen for lige muligheder og frihed for alle, uanset seksuel orientering og kønsidentitet. Derfor mener jeg, at det er mest hensigtsmæssigt at afvente den tværministerielle arbejdsgruppes rapport, så vi får en grundig og helhedsorienteret gennemgang, inden vi tager stilling til lovændringer på området.

Jeg vil sørge for at videreformidle henvendelserne fra LGBT Danmark og Intersex Danmark til den tværministerielle arbejdsgruppe.
0:000:00