svarer 
Ellen Trane Nørby

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om teknisk bistand til ændringsforslag, som både stiller krav til uddannelse og krav til kvalifikationer af personale, der skal betjene laserudstyr og udføre laserbehandlinger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 128, Spørgsmål 41
Ministeren bedes som teknisk bistand udarbejde ændringsforslag, som både stiller krav til uddannelse og krav til kvalifikationer af personale, der skal betjene laserudstyr og udføre laserbehandlinger.

Svar fra mandag den 1. april 2019
”Ministeren bedes som teknisk bistand udarbejde ændringsforslag, som både stiller krav til uddannelse og krav til kvalifikationer af personale, der skal betjene laserudstyr og udføre laserbehandlinger” Svar:

Jeg vil gerne yde teknisk bistand til et lovforslag som indebærer, at man skal være uddannet autoriseret sundhedsperson for at kunne fjerne tatoveringer med laser. Et sådant forslag vil imidlertid udelukke eksempelvis tatovører og kosmetologer fra at fjerne tatoveringer med laser.

Fastlæggelse af krav til uddannelse af personale uden en sundhedsfaglig autorisation kræver en nærmere undersøgelse og faglig vurdering, som jeg ikke har mulighed for at foretage inden for rammerne af dette spørgsmål. Det er derfor ikke muligt for mig at yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, hvori der stilles krav til uddannelse af og kvalifikationer hos andre personalegrupper.

Som jeg også har understreget tidligere, er der ikke noget i vejen for at skærpe reguleringen på et senere tidspunkt, hvis det viser sig, at den foreslåede lovgivning ikke er tilstrækkelig.
0:000:00