Simon Kollerup
 svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Simon Kollerup (S) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om kommentar til artiklen ”Dyrenes Beskyttelse dumper ny lov: Regeringen forærer landbruget nøglerne til ministeriets maskinrum”

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 12
Vil ministeren kommentere på artiklen bragt på www.altinget.dk den 27. marts 2019: ”Dyrenes Beskyttelse dumper ny lov: Regeringen forærer landbruget nøglerne til ministeriets maskinrum”?

Svar fra tirsdag den 9. april 2019
I artiklen er det anført, at Dy renes Besky ttelse mener, at landbruget får en unik ret til at bliv e inddraget i Miljø- og Fødev areministeriets arbejde inden forslag til regler bliver fremlagt for offentligheden. Jeg kan i denne sammenhæng henvise til min samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 5.

Endv idere er det anført i artiklen, at Dy renes Beskyttelse finder det uklart, hv ad idée n med den ny e dy revelfærdslov egentlig er. Jeg kan i denne sammenhæng fremhæve, at formålet med lovforslaget helt grundlæggende er at gennemføre en forenkling af lovgivningsstrukturen på dy revelfærdsområdet.

Lov forslaget er en udløber af Miljø - og Fødev areministeriets arbejde med den fremtidige lovstruktur på hele ministeriets område – også kaldet ”lov kompasset”.

Moderniseringen af dy revelfærdslovgivningen har til hensigt at skabe en mere enkel, overskuelig, brugervenlig og sammenhængende lovstruktur og sam tidig skabe rum for, at reglerne hurtigere kan tilpasses udv iklingen på området, bl.a. i forhold til forskningsresultater.

Der er med lov forslaget primært tale om at v idereføre gældende regler på dy revelfærdsområdet, og der kommer således hverken færre eller lempeligere krav til f.eks. sv ineavlere, kv ægbrugere og hesteejere.

For så v idt angår artiklens bemærkninger til formålsbestemmelsen kan jeg henv ise til min samtidige besv arelse af MOF L 1 92 - spørgsmål nr. 1 1.
0:000:00