Martin Henriksen
 svarer 
Inger Støjberg

Martin Henriksen (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om ministeren vil oplyse, om de ansættelsesområder, som er omfattet af beløbsordningen, er kendetegnet ved mange overarbejdstimer eller ved en overvægt af deltidsansatte

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 151, Spørgsmål 17
Vil ministeren oplyse, om de ansættelsesområder, som er omfattet af beløbsordningen, er kendetegnet ved mange overarbejdstimer eller ved en overvægt af deltidsansatte?

Svar fra fredag den 12. april 2019
Vil ministeren oplyse, om de ansættelsesområder, som er omfattet af beløbsordningen, er kendetegnet ved mange overarbejdstimer eller ved en overvægt af deltidsansatte?

Svar:

Til brug for besvarelsen har jeg indhentet bidrag fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). SIRI har oplyst følgende:

"Ethvert ansættelsesområde kan som udgangspunkt være omfattet af beløbsordningen.

Det er en betingelse for at få opholds- og arbejdstilladelse efter beløbsordningen, at løn- og ansættelsesvilkår er sædvanlige efter danske forhold, og SIRI vil altid foretage en vurdering af, om løn- og ansættelsesvilkår i den konkrete sag er sædvanlige.

Sædvanlige ansættelsesvilkår fortolkes i praksis bl.a. som et krav om fuldtidsansættelse, medmindre andet er sædvanligt inden for det enkelte arbejdsområde.

I praksis indebærer dette, at de nuværende regler som altovervejende udgangspunkt ikke giver mulighed for, at udenlandske arbejdstagere på lige fod med herværende arbejdstagere kan ansættes på nedsat tid.

En udlænding kan inden for rammerne af beløbsordningen udføre overarbejde. SIRI har dog ikke statistiske oplysninger, der kan belyse omfanget af overarbejde for medarbejdere med opholdstilladelse efter beløbsordningen. Det er dog SIRIs generelle erfaring, at det af nogle ansættelseskontrak12. april 2019 Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 5999 706545 ter fremgår, at arbejdstageren kompenseres for overarbejde, eller at overarbejde må forventes."








0:000:00