Julius Graakjær Grantzau
 svarer 
Karsten Lauritzen

Julius Graakjær Grantzau (ALT) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om sælgerpantebrevsmodellen vil få en indflydelse på ejendommens handelspris

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 225, Spørgsmål 2
Forventer ministeren, at sælgerpantebrevsmodellen vil få en indflydelse på ejendommens handelspris, herunder så det risikeres, at ejendommen får en højere handelspris?

Svar fra onsdag den 1. maj 2019
Med indførelsen af en sælgerpantebrevsmodel vil det blive lettere for potentielle købere af erhvervsejendomme at rejse den nødvendige finansiering. Herved forbedres mulighederne for at generationsskifte inden for bl.a. landbruget.

Den øgede omsætning vil isoleret set trække i retning af højere handelspriser. Effekten heraf lader sig ikke umiddelbart kvantificere, men må dog forventes at være relativt beskeden. Det skal ses i lyset af, at handelsprisen på erhvervsejendomme afhænger af en række forhold udover finansieringsomkostningerne, herunder bl.a. forventningerne til den fremtidige indtjening og udbuddet af ejendomme.

0:000:00