Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren vil redegøre for antallet af ansøgninger om familiesammenføring med et barn omfattet af udlændingelovens § 9, stk. 20 i perioden fra 2004 til 2019 fordelt på det samlede antal sager, hvori der har foreligget »ganske særlige grunde« som omhandlet i bestemmelsen, samt redegøre for indholdet af disse konkrete begrundelser i et omfang der er egnet til at forstå anvendelsen af begrebet »ganske særlige grunde« i retspraksis

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 43, Spørgsmål 30
Vil ministeren redegøre for antallet af ansøgninger om familiesammenføring med et barn omfattet af udlændingelovens § 9, stk. 20 i perioden fra 2004 til 2019 fordelt på det samlede antal sager, hvori der har foreligget »ganske særlige grunde« som omhandlet i bestemmelsen, samt redegøre for indholdet af disse konkrete begrundelser i et omfang der er egnet til at forstå anvendelsen af begrebet »ganske særlige grunde« i retspraksis?

Svar fra tirsdag den 3. december 2019
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet et bidrag fra Udlændingestyrelsen, der har oplyst følgende:

”Når e udlæ di g a søger o opholdstilladelse i Danmark registreres der en række oplysninger om ansøgningen som metadata i udlændingemyndighedernes elektroniske sagsbehandlingssystem. Der er f.eks. tale om oplysninger om, hvorvidt der ansøges om asyl, familiesammenføring, visum eller andet, ansøgningsdato, ansøgerens navn, ansøgerens alder og lign.

Hvorvidt den pågældende ansøgning forventes at blive behandlet efter en bestemt paragraf i udlændingeloven, afdækkes først undervejs i sagsbehandlingen. Det er således ikke oplysninger, der foreligger på tidspunktet for ansøgningen. Sådanne oplysninger er derfor ikke registreret som metadata på ansøgningen og kan således heller ikke udgøre grundlaget for statistiske udtræk.

For så vidt a går begrebet ”ga ske særlige gru de” og de praksis, der knytter sig hertil, kan Udlændingestyrelsen henvise til lovforslag nr. L 43, afsnit 2.1.1.2.

3. december 2019 Udlændinge- og Integrationsministeriet Koncernstyring og Tilsyn Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 17837 1100323 Som det fremgår af afsnit 2.1.2. i lovforslag nr. L 43, vil de ganske særlige grunde, der kan bevirke, at den foreslåede 3-månedersfrist kan fraviges, i vidt omfang svare til de ganske særlige grunde, der i dag kan føre til, at kravet o vellykket i tegratio ikke skal stilles.” Mattias Tesfaye / Anette Görtz Side
0:000:00