Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, hvorfor ministeren trods tidligere kritik fra Rigsrevisionen om en lignende ubalance og trods det, at Statsrevisorerne har anmodet om en lignende Rigsrevisionsundersøgelse af AUB-opsparingen, ikke vil sikre, at situationen ikke forværres yderligere i 2020

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 60, Spørgsmål 11
Vil ministeren som opfølgning på svar på spørgsmål 2 til L 60 redegøre for, hvorfor ministeren trods tidligere kritik fra Rigsrevisionen om en lignende ubalance og trods det, at Statsrevisorerne har anmodet om en lignende Rigsrevisionsundersøgelse af AUB-opsparingen, ikke vil sikre, at situationen ikke forværres yderligere i 2020, hvilket dermed medfører, at regeringen trods viden om problemet, ikke har grebet ind?

Svar fra mandag den 9. december 2019
Regeringen har tilkendegivet over for Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation, at regeringen vil indkalde arbejdsmarkedets parter til drøftelser om praktikpladssituationen og AUB. Det skete allerede forud for, at Statsrevisorerne har anmodet om en Rigsrevisionsundersøgelse.

Vi har dog respekteret arbejdsmarkedets parters ønske om ikke at igangsætte drøftelser, mens der forhandles overenskomst på det private arbejdsmarked.

9. december 2019 Sagsnr.:19/19129
0:000:00