Dennis Flydtkjær
 svarer 
Morten Bødskov

Dennis Flydtkjær (DF) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om den foreslåede model om negativ afgrænsning i lovforslaget kan gøres mere specifik og klar

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 49, Spørgsmål 8
I forlængelse af svaret på spørgsmål 7 om en negativ afgrænsning, så synes modellen i lovforslaget at være mindre klar end modellen for advokaters indberetningspligt i henhold til hvidvasklovens §§ 26 og 27. I den forbindelse bedes ministeren oplyse, om den foreslåede model i lovforslaget kan gøres mere specifik og klar, og om ministeren er indstillet på at gøre dette?

Svar fra onsdag den 11. december 2019
Som anført i svaret på spørgsmål 7 vil den valgte model for advokaters indberetningspligt medføre, at det er advokatens ansvar, at de oplysninger, som er oplistet i direktivets artikel 8ab, stk. 14, og som også omfattes af andre skatterådgiveres indberetningspligt, kommer til skattemyndighedernes kendskab i det omfang, advokaten er bekendt med disse oplysninger. Som udgangspunkt vil der således ikke gælde særlige regler for advokaters indberetningspligt hvad angår afgrænsningen af de indberetningspligtige oplysninger. Modellen vurderes derfor ikke at kunne gøres mere specifik og klar på dette punkt.

Advokater vil alene være undtaget for indberetningspligten i særlige situationer, hvor dette er velbegrundet i forhold til varetagelsen af klientens berettigede interesser, hvilket f.eks. vil være tilfældet, hvor advokaten ved at indberette reelt vil inkriminere klienten eller være i væsentlig risiko herfor. Af hensyn til varetagelsen af grundlæggende retssikkerhedsmæssige principper vurderes denne negative afgrænsning at være nødvendig, ligesom afgrænsningen vurderes at give den fornødne klarhed over, hvilke oplysninger der undtages fra indberetningspligten.

0:000:00