Liselott Blixt
 svarer 
Magnus Heunicke

Liselott Blixt (DF) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, hvor mange kosmetiske tatovørsteder ministeren forventer vil lade sig registre hos Sikkerhedsstyrelsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 88, Spørgsmål 1
Hvor mange kosmetiske tatovørsteder forventer ministeren vil lade sig registre hos Sikkerhedsstyrelsen?

Svar fra mandag den 10. februar 2020
”Hvor mange kosmetiske tatovørsteder forventer ministeren vil lade sig registrere hos Sikkerhedsstyrelsen?

” Svar:

Dansk Kosmetolog Forening har over for Sundheds- og Ældreministeriet oplyst, at der aktuelt findes ca. 250 steder, der udfører kosmetisk tatovering i Danmark.

Ved en udmøntning af den foreslåede bemyndigelsesbestemmelse i lovens § 10, stk.

3, vil kosmetiske tatoveringssteder blive omfattet af den registrerings- og tilsynsordning, der gælder for traditionelle tatoveringssteder.

Det betyder blandt andet, at et kosmetisk tatoveringssted skal lade sig registrere hos Sikkerhedsstyrelsen, inden stedet påbegynder sin virksomhed, for at der lovligt kan udføres kosmetisk tatovering i erhvervsmæssigt øjemed. Det vil således være forbudt at udføre kosmetisk tatovering i erhvervsmæssigt øjemed, hvis ikke det sker på et registreret kosmetisk tatoveringssted.

Henset hertil er det vurderingen, at samtlige steder, der udfører kosmetisk tatovering i Danmark vil lade sig registrere, idet det i modsat fald vil være forbudt at udføre kosmetisk tatovering i erhvervsmæssigt øjemed.
0:000:00