Liselott Blixt
 svarer 
Magnus Heunicke

Liselott Blixt (DF) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, hvor mange tilsynsbesøg til kosmetiske tatovørsteder ministeren forventer, at Sikkerhedsstyrelsen vil komme til at fortage om året

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 88, Spørgsmål 2
Hvor mange tilsynsbesøg til kosmetiske tatovørsteder forventer ministeren, at Sikkerhedsstyrelsen kommer til at fortage om året, og hvordan vil sådanne tilsynsbesøg til kosmetiske tatovørsteder nærmere komme til at foregå?

Svar fra mandag den 10. februar 2020
”Hvor mange tilsynsbesøg til kosmetiske tatovørsteder forventer ministeren, at Sikkerhedsstyrelsen kommer til at foretage om året, og hvordan vil sådanne tilsynsbesøg til kosmetiske tatovørsteder nærmere komme til at foregå?” Svar:

Sundheds- og Ældreministeriet har anmodet Sikkerhedsstyrelsen om bidrag til besvarelsen af spørgsmålet.

Sikkerhedsstyrelsen har oplyst, at tilsynsbesøg hos de kosmetiske tatovører vil indgå i styrelsens tilsynsarbejde på lige fod med tilsyn hos traditionelle tatoveringssteder.

Sikkerhedsstyrelsen har endvidere oplyst, at der ved tilsynsbesøget kontrolleres efter tatoveringslovens regler og tilhørende bekendtgørelser med fokus på korrekt hygiejne, forbrugerinformation, tatoveringsfarver m Sikkerhedsstyrelsen har desuden oplyst, at styrelsen arbejder ud fra en risikobaseret tilsynsmodel, hvilket betyder, at ikke alle tatoveringssteder nødvendigvis vil modtage sammen antal tilsynsbesøg. Det forventes frem til 31. december 2022, at ca. 50 % af de almindelige tatoveringssteder vil modtage ét besøg om året – hvilket i princippet betyder, at et tatoveringssted efter 2 år som alt overvejende hovedregel vil have haft besøg af Sikkerhedsstyrelsen én gang. De kosmetiske tatovører vil indgå på lige fod med de traditionelle tatoveringssteder i denne tilsynsmodel. Der vil dog være undtagelser, hvor styrelsen vil foretage tilsyn med enten kortere eller længere mellemrum efter en konkret risikovurdering.
0:000:00