Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om den nye, varslede pasordning bliver generel eller rettet mod disse lande, hvor en stor børnesexindustri forefindes

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 60, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, om den nye, varslede pasordning bliver generel eller rettet mod disse lande, hvor en stor børnesexindustri forefindes?

Svar fra mandag den 30. marts 2020
Jeg har, som det også tidligere er oplyst til Folketinget, indhentet oplysninger fra blandt andet USA, Australien og England om disse landes ordninger med indskrænkning af udrejse for dømte pædofile. De modtagne oplysninger er overgivet til Rigspolitiet med anmodning om Rigspolitiets vurdering.

Jeg vil afvente Rigspolitiets vurdering, før jeg tager stilling til, om og på hvilken måde der kan indføres en pasinddragelsesordning, som er egnet til at forebygge, at denne type overgreb finder sted, og som samtidig holder sig inden for vores internationale forpligtelser.

0:000:00