Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, der medfører, at brugen af netagenter og efterforskning af kriminalitet på internettet underlægges kontrol af det nye tilsyn med tekniske bevismidler

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 104, Spørgsmål 4
Vil ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, der medfører, at brugen af netagenter og efterforskning af kriminalitet på internettet underlægges kontrol af det nye tilsyn med tekniske bevismidler?

Svar fra torsdag den 26. marts 2020
Forslag til lov om ændring af retsplejeloven (Nyt uafhængigt tilsyn med bevismidler og udvidelse af politiklageordningen) har været i offentlig høring, jf. REU Alm. del, bilag 263, og vil den 15. april 2020 blive fremsat i Folketinget.

Justitsministeriet finder det rigtigst, at spørgsmålet om, hvorvidt brugen af agentvirksomhed på internettet mv. vil kunne underlægges kontrol af det foreslåede tilsyn, stilles i forbindelse med folketingsbehandlingen af det nævnte lovforslag. Det bemærkes, at der med det kommende lovforslag ikke lægges op til, at der skal føres tilsyn med den enkelte ansattes handlinger, men at der vil være tale om et tematisk tilsyn, der tager udgangspunkt i det enkelte tekniske bevis.

Det bemærkes i øvrigt, at domstolene efter retsplejelovens § 746, stk. 1, kan efterprøve lovligheden af politiets efterforskningsskridt, og at politiets iværksættelse af agentvirksomhed som udgangspunkt kræver, at der forinden er indhentet retskendelse, jf. retsplejelovens § 754 c, stk. 1.









0:000:00