Theresa Berg Andersen
 svarer 
Simon Kollerup

Theresa Berg Andersen (SF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om at begrunde, hvorfor ”risikoprofilen mere skal ligne kommercielle bankers”

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 158, Spørgsmål 2
Vil ministeren begrunde, hvorfor ”risikoprofilen mere skal ligne kommercielle bankers”. Er formålet med offentligt ejede banker – herunder tværnationale – ikke blandt andet netop at kunne tage risici som kommercielle banker ikke tager?

Svar fra tirsdag den 31. marts 2020
Formålet med ændringen af kapital- og likviditetsstyringen af Den Nordiske Investeringsbank er overordnet, at risikostyringen i banken i højere grad baseres på samme risikofølsomme krav, som stilles til kommercielle banker.

Formålet er ikke at sidestille bankens aktiviteter med aktiviteterne i kommercielle banker. Den nordiske investeringsbank vil således også fremover skulle supplere det private marked for lånekapital med mere langsigtet finansiering, der bl.a. vurderes at være væsentlige i forhold til at få finansieret den grønne omstilling.

Ændringerne i vedtægterne vil imidlertid indebære en mere effektiv anvendelse af den kapital, som banken har til rådighed, og skal bidrage til, at der kan ydes finansiering til flere projekter end ellers, der forbedrer konkurrenceevnen og miljøet i de nordiske og baltiske lande, ligesom det skal understøtte bankens mulighed for en styrket indsats under den aktuelle krise, jf. også besvarelsen af spørgsmål 4.

Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

0:000:00