Theresa Berg Andersen
 svarer 
Simon Kollerup

Theresa Berg Andersen (SF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om banken kan investere i fossil energi

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 158, Spørgsmål 3
Kan banken investere i fossil energi, og hvis ja, har det været drøftet at stoppe for denne mulighed?

Svar fra tirsdag den 31. marts 2020
Det er i den Nordiske Banks vedtægter ikke et forbud mod at investere i fossil energi, men i praksis har banken kun gjort det i beskedent omfang og kun i særlige tilfælde. Banken har overordnet en grøn profil og stiller generelt stramme krav i forhold til miljøprofilen i de lån, den giver.

Danmark har i bankens bestyrelse udtrykt ønske om en strategisk drøftelse af, hvordan banken mere eksplicit kan formulere sin politik i forhold til investeringer, der involverer fossiler, herunder på energiområdet. Der er i praksis en forholdsvis restriktiv linje i banken allerede i dag, men det er vurderingen, at der med fordel kan udarbejdes en egentlig politik på området, der kan deles med eksterne og også bidrage til at sætte standarder i forhold til andre internationale banker, som det fx også er set med den nyligt vedtagne energiudlånspolitik i den europæiske investeringsbank.

Det er vurderingen, at der generelt blandt ejerkredsen er opbakning til en sådan drøftelse i bestyrelsen, og det er mit ønske, at drøftelsen skal munde ud i en egentlig ny strategi for banken hurtigst muligt.

0:000:00