Eva Flyvholm
 svarer 
Mette Frederiksen

Eva Flyvholm (EL) spørger statsministeren, Mette Frederiksen, om Prins Joachims modtagelse af årpenge uden for riget.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 184, Spørgsmål 2
Statsministeren bedes oplyse, om forslaget skal forstås på den måde, at Prins Joachim automatisk mister sine årpenge, hvis han ikke umiddelbart efter afgangen som forsvarsattaché på Danmarks ambassade i Paris vender tilbage til riget, medmindre Folketinget ved lov beslutter noget andet.

Svar fra mandag den 22. juni 2020
”Statsministeren bedes oplyse, om forslaget skal forstås på den måde, at Prins Joachim automatisk mister sine årpenge, hvis han ikke umiddelbart efter afgangen som forsvarsattaché på Danmarks ambassade i Paris vender tilbage til riget, medmindre Folketinget ved lov beslutter noget andet.” Svar:

Det fremgår af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at samtykket vil omfatte Hans Kongelige Højhed Prins Joachims ophold uden for riget som led i Prinsens åremålsansættelse i stillingen som forsvarsattaché på Danmarks ambassade i Paris. Samtykket vil også omfatte eventuelle forlængelser af ansættelsen i stillingen som forsvarsattaché.

Hvis Prins Joachim – når hans ansættelse som forsvarsattaché på Danmarks ambassade i Paris er ophørt – fortsat ønsker at opretholde fast bopæl i udlandet, vil årpenge kun kunne oppebæres, hvis Folketingets samtykke indhentes på ny.
0:000:00