Eva Flyvholm
 svarer 
Mette Frederiksen

Eva Flyvholm (EL) spørger statsministeren, Mette Frederiksen, om Prins Joachims modtagelse af årpenge uden for riget.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 184, Spørgsmål 3
Hvad er baggrunden for, at statsministeren i forbindelse med Prins Joachims ansættelse som forsvarsattaché på Danmarks ambassade i Paris ikke har valgt at ændre lov nr. 1119 af 20. december 1995, således at et eventuelt vederlag for statstjeneste modregnes i årpengene?

Svar fra mandag den 22. juni 2020
”Hvad er baggrunden for, at statsministeren i forbindelse med Prins Joachims ansættelse som forsvarsattaché på Danmarks ambassade i Paris ikke har valgt at ændre lov nr. 1119 af 20. december 1995, således at et eventuelt vederlag for statstjeneste modregnes i årpengene?” Svar:

Grundlovens § 11, pkt. 2., giver mulighed for, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachim med Folketingets samtykke kan modtage årpenge, når han i forbindelse med sin ansættelse som forsvarsattaché på Danmarks ambassade i Paris tager fast bopæl i Frankrig.

Prins Joachim vil fortsat varetage visse opgaver for kongehuset, i det omfang arbejdet som forsvarsattaché tillader det.

Prins Joachim yder et stort og meget værdifuldt arbejde for Danmark og danske interesser, og denne indsats ønskes opretholdt. Regeringen finder derfor, at der er gode grunde til at fastholde de økonomiske rammer for Prins Joachims fortsatte virke som medlem af Kongehuset, uanset at Prins Joachim i forbindelse med stillingen som forsvarsattaché vil tage fast bopæl i Frankrig.

-2Det er baggrunden for, at jeg har fremsat beslutningsforslaget om samtykke til Prins Joachims modtagelse af årpenge uden for riget.
0:000:00