svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 16/6-20 fra Ulrik Graff, Nordhavn, om SKATs fejlagtige fastsættelse af grundværdi i forbindelse med projektsalg og den generelle problemstilling rejst i henvendelsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 194, Spørgsmål 1
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 16. juni 2020 fra Ulrik Graff, Nordhavn og den generelle problemstilling rejst i henvendelsen, jf. L 194 - bilag 7.

Svar fra torsdag den 18. juni 2020
Jeg vil gerne slå fast, at lovforslaget ikke påvirker ejendomsejernes adgang til klagebehandling af vurderinger foretaget i det gamle vurderingssystem fra 2013/2014 og frem.

Ejendomsejerne vil få adgang til at klage over disse vurderinger i forlængelse af, at den første nye 2020-vurdering af ejendommen sendes ud, og vil dermed kunne få en tilbundsgående prøvelse af disse vurderinger i det administrative klagesystem.

I forbindelse med udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger udsendes desuden tilbud om kompensation efter tilbagebetalingsordningen til de ejendomsejere, der har betalt skat af for høje vurderinger i 2011-2020. Det forventes, at der samlet set vil blive tilbagebetalt ca. 13 mia. kr.

– og i gennemsnit en kompensation på 18.000 kr. skattefrit. De første tilbud om kompensation efter tilbagebetalingsordningen udsendes i starten af 2021.

Ejendomsejerne vil, i stedet for at acceptere tilbuddet om kompensation for ejendomsværdiskat og grundskyld, kunne vælge at klage over vurderingerne for 2013/2014 og frem.

Herudover foreslås det, at Skatteforvaltningen fra og med den 1. november 2020 ikke længere af egen drift skal kunne genoptage vurderinger foretaget i det gamle vurderingssystem. Det foreslås desuden, at ejendomsejernes mulighed for at anmode om genoptagelse af vurderinger foretaget i det gamle vurderingssystem ophører fra og med den 1. november 2020. Forud herfor vil der skulle gennemføres en generel vejledningsindsats.

Forslaget er nødvendigt for at sikre en god start for det nye ejendomsvurderingssystem og for at give ejendomsejerne klarhed om, at de ikke mødes med gamle krav fra myndighederne.

Adgangen til at klage over de videreførte vurderingen, som beskrevet ovenfor, vil ikke blive berørt. Det vil således stadig være muligt for ejendomsejerne at klage over vurderinger foretaget fra 2013 og frem i forlængelse af, at den første vurdering af ejendommen sendes ud. Med hensyn til endnu ældre vurderinger, dvs. dem der er foretaget før 2013, har ejendomsejerne allerede ved udsendelsen af disse vurderinger haft mulighed for at klage, ligesom de har haft mulighed for at anmode om genoptagelse.

For at ejendomsejerne kan få overblik over, om det kan være relevant for netop dem at bede om genoptagelse, vil Vurderingsstyrelsen gennemføre en generel vejledningsindsats frem mod den 1. november 2020.

I øvrigt henvises til svar på L 194 spørgsmål nr. 2 af 17. juni 2020.

0:000:00