Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Lea Wermelin

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om et ændringsforslag, som ændrer lovforslaget således, at årstallet for brændeovne ændres fra det foreslåede 2003 til 2008

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 54, Spørgsmål 11
Vil ministeren udarbejde et ændringsforslag, som ændrer lovforslaget således, at årstallet for brændeovne ændres fra det foreslåede 2003 til 2008, idet brændeovne fra 2008 og frem skal have en såkaldt prøvningsattest, som gør det lettere at aldersbestemme brændeovne? Ændringsforslaget vil øge antallet af brændeovne, som kan blive omfattet af lovforslaget?

Svar fra tirsdag den 17. november 2020
Der henvises til medsendte bilag: Bistand til ændringsforslag vedr. spm. 11 til L 54.

Jeg har forstået henvendelsen sådan, at der ønskes et ændringsforslag, hvor der er fastsat regler om, at ordningen skal omfatte de fyringsanlæg, som ikke har en prøvningsattest. En prøvningsattest attesterer fyringsanlæggets partikeludledning, hvorfor ændringsforslaget indeholder præcisering af, at miljøministeren kan fastsætte en partikeludledningsgrænse for visse fyringsanlæg. Dette vil medføre, at de brændeovne og pejseindsatse, der vil blive omfattet ved ændringslovforslagets vedtagelse og dermed krav om udskiftning eller nedlæggelse, vil være de ovne, som ikke kan overholde det udledningskrav, som blev indført pr. 1. juni 2008, hvor også kravet om prøvningsattest gælder.

Regeringen støtter ikke ændringsforslaget.

Det bemærkes endeligt, at der som udgangspunkt ikke er behov for et ændringsforslag, da ændringen ikke kræver ændringer i selve lovteksten, men i lovforslagets bemærkninger, hvilket kan ske via betænkningen.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00