Kristian Pihl Lorentzen
 svarer 
Morten Bødskov

Kristian Pihl Lorentzen (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om at oversende udkastet til bekendtgørelsen til Skatteudvalget inden den sendes i høring med henblik på politisk forhandling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 32, Spørgsmål 11
Vil ministeren tilkendegive, om ministeren, når bemyndigelsen om indberetningspligt vedrørende udbuds- og salgspriser m.v, som foreslåes med lovforslagets § 4, nr. 6, skal udmøntes, vil oversende udkastet til bekendtgørelsen til Skatteudvalget inden den sendes i høring med henblik på politisk forhandling?

Svar fra fredag den 4. december 2020
Det kan indledningsvist oplyses, at udviklingen af det semiautomatiske værdifastsættelsessystem er en del af Aftale om omlægning af bilafgifterne fra september 2017, hvor der blev afsat midler til forbedring af kontrollen med bilafgifterne, herunder udvikling og implementering af bedre it-understøttelse i form af en semiautomatisk værdifastsættelse i DMR.

Lovforslaget vedrører en bemyndigelse til, at skatteministeren senere kan udmønte indberetningspligten m.v. i en bekendtgørelse, når det semiautomatiske værdifastsættelsessystem er færdigudviklet.

Den nærmere rækkevidde af indberetningspligten, herunder hvordan begreberne skal tolkes, vil blive fastsat i en bekendtgørelse, som vil blive sendt i offentlig høring.

I den forbindelse vil erhvervslivet få mulighed for at komme med bemærkninger, og Erhvervsstyrelsens Område for Bedre Regulering vil tage nærmere stilling til de administrative konsekvenser for erhvervslivet ved indberetningspligten.

Tiltaget skal ses i sammenhæng med, at der de senere år er indgået politiske aftaler om, vedtaget og gennemført en række initiativer, der har til formål at styrke kontrollen og regelefterlevelsen på motorområdet og dermed sætte ind over for de konstaterede problemer.

Bekendtgørelsen vil derfor, inden den sendes i offentlig høring, blive drøftet med partierne bag Aftale om styrkelse af motorområdet fra juni 2020, der blev indgået mellem Regeringen (Socialdemokratiet,), Venstre, Dansk Folke Parti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

0:000:00