Susanne Zimmer
 svarer 
Rasmus Prehn

Susanne Zimmer (UFG), Carl Valentin (SF) og Kathrine Olldag (R) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, om Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen har evidens for, at det er sundhedsskadeligt eller på tilsvarende vis farligt for børn at leve ud fra en veltilrettelagt vegansk kost

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 44, Spørgsmål 3
Har ministeriet og relevante myndigheder som f.eks. Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen evidens for, at det er sundhedsskadeligt eller på tilsvarende vis farligt for børn at leve ud fra en veltilrettelagt vegansk kost, og vil ministeren i så tilfælde redegøre for evidensen?

Svar fra fredag den 8. januar 2021
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:

”Børn der ernæres vegansk kan godt få tilstrækkeligt med næringsstoffer gennem en veltilrettelagt vegansk kost, der er suppleret med de nødvendige kosttilskud. Der kan derimod være risici forbundet med vegansk kost, såfremt barnet ikke får den rette mad suppleret med de nødvendige kosttilskud.

For videnskabelige referencer henvises til spørgsmål 1, hvor de væsentligste vidensgrundlag er beskrevet. Sundhedsstyrelsen oplyser, at den europæiske sammenslutning af børnelægers (ESPHGAN 1 ) retningslinjer følges af Sundhedsstyrelsen, når der udarbejdes vejledning om ernæring af små børn i Danmark.” Fødevarestyrelsen oplyser i øvrigt, at ovenstående svar er koordineret med Sundhedsstyrelsen.

Rasmus Prehn / Per Preisler Christiansen 1 www.mfvm.dk
0:000:00