Louise Schack Elholm
 svarer 
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvilke konsekvenser det vil have, hvis den del af lovforslaget der omhandler indberetning af data til brug for den semiautomatiske værdifastsættelse af køretøjer, først træder i kraft på den anden side af nytår f.eks. 1. marts eller 1. juni 2021

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 32, Spørgsmål 14
Vil ministeren redegøre for, hvilke konsekvenser det vil have, hvis den del af lovforslaget der omhandler indberetning af data til brug for den semiautomatiske værdifastsættelse af køretøjer, først træder i kraft på den anden side af nytår f.eks. 1. marts eller 1. juni 2021?

Svar fra mandag den 7. december 2020
Det kan indledningsvist oplyses, at det semiautomatiske værdifastsættelsessystem er under udvikling i Skatteforvaltningen, hvorfor det på nuværende tidspunkt ikke er muligt nærmere at specificere de administrative og økonomiske konsekvenser for erhvervslivet.

Det kan endvidere oplyses, at lovforslaget alene vedrører en bemyndigelse til, at skatteministeren senere kan udmønte indberetningspligten m.v. i en bekendtgørelse, når det semiautomatiske værdifastsættelsessystem er færdigudviklet.

Det betyder, at selve indberetningspligten m.v. ikke træder i kraft den 1. januar 2021. Den regel, der træder i kraft den 1. januar 2021, er alene en bemyndigelse til, at skatteministeren senere kan udmønte indberetningspligten m.v. i en bekendtgørelse.

Den nærmere rækkevidde af indberetningspligten vil således først blive fastsat i en bekendtgørelse, når det semiautomatiske værdifastsættelsessystem er færdigudviklet, og alle muligheder er afdækket. Bekendtgørelsen vil herefter blive sendt i offentlig høring. I den forbindelse vil erhvervslivet få mulighed for at komme med bemærkninger, og Erhvervsstyrelsens Område for Bedre Regulering vil tage nærmere stilling til de administrative konsekvenser for erhvervslivet ved indberetningspligten.

Bekendtgørelsen vil, inden den sendes i offentlig høring, blive drøftet med partierne bag Aftale om styrkelse af motorområdet fra juni 2020, der blev indgået mellem Regeringen (Socialdemokratiet,), Venstre, Dansk Folke Parti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

0:000:00