Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Nicolai Wammen

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, hvad lovforslagets økonomiske og administrative konsekvenser vil være for hhv. kommunerne og regionerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 100, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvad lovforslagets økonomiske og administrative konsekvenser vil være for hhv. kommunerne og regionerne?

Svar fra mandag den 14. december 2020
Lovforslaget præciserer en undtagelse i den gældende webtilgængelighedslovs § 1, stk. 5, nr. 5, vedrørende tredjepartsindhold. Der er således tale om en mindre ændring i en undtagelsesbestemmelse, som ikke kan anses for at udvide den gældende lovs anvendelsesområde.

I 2008 indgik regeringen, KL og Danske Regioner en aftale om anvendelse af syv sæt obligatoriske åbne standarder for software for offentlige myndigheder, herunder standarder for webtilgængelighed. Parterne har således været enige om at overholde standarder for webtilgængelighed allerede inden vedtagelse af webtilgængelighedsloven. Ligeledes fremgår det af bemærkningerne til den nugældende lov, at portaler og selvbetjeningsløsninger er omfattet, og dermed er indholdet af Digital Post allerede omfattet af den gældende lovs anvendelsesområde. Præciseringen vurderes derfor ikke at have administrative eller økonomiske konsekvenser for kommuner og regioner.

Det bemærkes i forlængelse heraf, at KL og Danske Regioner i forbindelse med den offentlige høring af lovforslaget har tilkendegivet, at ændringslovforslaget vil medføre økonomiske og administrative omkostninger. Digitaliseringsstyrelsen er i dialog med parterne herom.
0:000:00