Peter Skaarup
 svarer 
Nick Hækkerup

Peter Skaarup (DF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om at sikre tryghed i de områder, hvor der er langt for politiet at rykke ud, nu ministeren agter at afskaffe pebersprayordningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 111, Spørgsmål 3
Hvordan vil ministeren sikre den følte tryghed – også i områder hvortil der både nu, men også efter den nye flerårsaftale for politiet er implementeret, er langt for politiet at rykke ud – nu ministeren agter at afskaffe pebersprayordningen?

Svar fra torsdag den 7. januar 2021
Som justitsminister er det min primære opgave at sikre danskernes tryghed.

Jeg mener grundlæggende ikke, at det skaber tryghed i samfundet, at borgere har mulighed for at bevæbne sig.

Som bekendt er regeringen, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige den 15. december 2020 nået til enighed om en ny flerårsaftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2021-2023. Aftalen styrker bl.a. politiets tilstedeværelse i hele Danmark gennem flere beredskabspatruljer, 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet og ekstra lokalbetjente. Aftaleparterne er derudover bl.a. enige om at etablere en ny slagkraftig national efterforskningsenhed, at indføre en politigaranti på områder, hvor der er et særligt hensyn til borgernes tryghedsfølelse, samt et meroptag af studerende på Politiskolen, der samlet set vil bringe politistyrken op på et historisk højt antal betjente.

Det er min forventning, at den netop indgåede flerårsaftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2021-2023 vil bidrage til at sikre en øget tryghed i befolkningen.

Side








0:000:00