Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om der er afsat penge til Kriminalforsorgens udgifter på de i forslaget angivne ca. 30 millioner kroner, eller om udgifterne skal finansieres indenfor Kriminalforsorgens nuværende ramme

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 136, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, om der er afsat penge til Kriminalforsorgens udgifter på de i forslaget angivne ca. 30 millioner kroner, eller om udgifterne skal finansieres indenfor Kriminalforsorgens nuværende ramme?

Svar fra mandag den 1. februar 2021
Som det fremgår af lovforslagets pkt. 3, er Justitsministeriets estimat på ca.

30 mio. kr. årligt i perioden 2022-2024 behæftet med stor usikkerhed.

Usikkerheden skyldes, at sundhedsmyndighederne vurderer, at der en høj grad af uforudsigelighed forbundet med den videre udvikling af covid-19epidemien og dermed tillige tidshorisonten for epidemiens afslutning. Da lovforslagets samlede økonomiske konsekvenser i høj grad afhænger af udviklingen i covid-19-epidemien, vil lovforslaget dermed kunne gå fra at have begrænsede økonomiske konsekvenser til at have væsentlige økonomiske konsekvenser på Justitsministeriets område, herunder for kriminalforsorgen, fra den 1. marts 2021 og frem.

Justitsministeriet kan hertil oplyse, at der først vil blive taget stilling til håndteringen af de økonomiske konsekvenser, når der er overblik over covid-19-epidemiens videre udvikling, herunder om merudgifter skal finansieres af reserven til håndtering af udfordringer i lyset af covid-19 mv.

(”krigskassen”).

Side








0:000:00