Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Simon Kollerup

Søren Søndergaard (EL) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, hvordan den nævnte lille forening af banken blev mistænkt for terrorfinansiering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 101, Spørgsmål 7
Vil ministeren redegøre for, hvordan den nævnte lille forening af banken blev mistænkt for terrorfinansiering, herunder om der var tale om overførsler til et land uden for EU, jf. ministerens svar på SOU alm. del – spørgsmål 407 hvori det hedder; "Vi har f.eks. set en sag, hvor en lille forening har finansieret en terrororganisation i udlandet og forsøgt at sløre denne kriminalitet ved gentagne overførsler af små beløb."?

Svar fra fredag den 23. april 2021
Ifølge mine oplysninger bestod det mistænkelige i, at der var stor aktivitet på foreningens konto med mange små indbetalinger, og at indbetalingerne blev overført ad flere omgange, selvom det skete på en sådan måde, at overførslernes størrelse ikke i sig selv var iøjnefaldende, og det samlede beløb på foreningens konto ikke var bemærkelsesværdig.

Modtageren af pengene befandt sig i et land uden for EU.

0:000:00