Martin Geertsen
 svarer 
Flemming Møller Mortensen

Martin Geertsen (V) spørger ministeren for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen, om geopoliske betragtninger, som indgår i regeringens overvejelser i forhold til regeringens forbehold over for beslutningsforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 144, Spørgsmål 1
Vil ministeren i fortsættelse af 1. behandling oplyse nærmere om de geopoliske betragtninger, som indgår i regeringens overvejelser i forhold til regeringens forbehold over for beslutningsforslaget?

Svar fra tirsdag den 25. maj 2021
Den globale adgang til vacciner mod COVID-19 har væsentlige geopolitiske implikationer for Danmark og EU. Vi ser det bl.a. på Vestbalkan, hvor nogle andre lande gennem donation og salg af vacciner søger at øge deres indflydelse.

Det er i Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske interesse at imødegå, at andre lande udnytter den nuværende globale vaccineknaphed som instrument til at opnå indflydelse på Danmarks og EU’s bekostning.

Det gælder aktuelt ikke mindst i landene omkring os.
0:000:00