svarer 
Benny Engelbrecht

Transportudvalget spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om kommentar til henvendelse af 3/6-21 fra Stevns Kommune vedrørende Lynetteholm-projektet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 220, Spørgsmål 194
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 3/6-21 fra Stevns Kommune vedrørende Lynetteholm-projektet, jf. L 220 - bilag 46?

Svar fra torsdag den 3. juni 2021
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 3/6-21 fra Stevns Kommune vedrørende Lynetteholm-projektet, jf. L 220 – bilag 46?

Svar:

Jeg har anmodet Trafikstyrelsen, som ansvarlig myndighed for miljøvurderingsprocessen om et bidrag til spørgsmål, som jeg kan henholde mig til. Trafikstyrelsen oplyser:

”Trafikstyrelsen og Miljøstyrelsen har i flere omgang gennemført offentlige høringer af afgrænsningsnotat samt miljøkonsekvensrapporter i forbindelse med Lynetteholm-projektet. Eksempelvis er der gennemført en offentlig høring af Temarapporten om klapning i perioden 23/12-2020 til 17/2-2021.

Høringsmaterialet sendes direkte til de parter, som vurderes som direkte berørt og derudover i en bred offentlig høring, hvor såvel privatpersoner som organisationer og myndigheder kan afgive høringssvar, hvis de mener sig berørt af projektet. Al materiale har været tilgængeligt på Trafikstyrelsens hjemmeside Trafikstyrelsen har ikke vurderet, at Stevns kommune er direkte berørt af Lynetteholm-projektet. Trafikstyrelsen forstår henvendelsen fra Stevns Kommune således, at de finder at de skulle være direkte hørt grundet påvirkning af vandområde Køge Bugt. Dette spørgsmål er grundigt belyst i notatet Vurdering af påvirkning af tilstand, og målsætninger i vandplaner og Danmarks havstrategi fra klapning af havbundmaterialer, Rambøll, 31/3-2021. som har været i offentlig høring i perioden 31/3 til 2/5-2021.

Konklusionen i notatet er (fra pkt. 2.3, s. 17):

Side ’Sammenfattende vurderes det, at påvirkningen fra klapningen kun vil resulterer i en ubetydelig påvirkning af vandområderne, ligesom klapningen ikke vil medføre en forringelse af overfladevandområdernes tilstand, og ikke vil hindre for opfyldelse/bevarelse af målet om god kemisk tilstand.’

Det er på den baggrund fortsat Trafikstyrelsens vurdering, at Stevns Kommune ikke er direkte berørt af Lynetteholm-projektet, eller af den klapning af havbundsmateriale, der vil finde sted i Køge Bugt.”
0:000:00