svarer 
Benny Engelbrecht

Transportudvalget spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om kommentar til henvendelse af 5/12-21 fra Peter Pedersen, Silkeborg vedrørende Færdselsstyrelsens sagsbehandlingstider

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 5, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 5/12-21 fra Peter Pedersen, Silkeborg vedrørende Færdselsstyrelsens sagsbehandlingstider, jf. B 5 - bilag 1?

Svar fra mandag den 20. december 2021
Vil ministeren kommentere på henvendelsen af 5/12-21 fra Peter Pedersen, Silkeborg, vedrørende Færdselsstyrelsens sagsbehandlingstider, B5 -bilag 1?

Svar:

Færdselsstyrelsen har oplyst, at man i styrelsen er meget bevidst om, at afvikling af særligt køreprøver til bus og lastbil er en samfundskritisk opgave. Derfor prioriterer styrelsen afvikling af storvognsprøver højt, hvilket bl.a. betyder, at styrelsen netop har rekrutteret flere prøvesagkyndige, der kan afvikle disse prøver. Styrelsen har på nuværende tidspunkt et fornuftigt samarbejde med blandt andet erhvervsskolerne i forhold til afvikling af storvognsprøver. Styrelsen arbejder dog løbende på at udvikle og forbedre dette samarbejde, idet der f.eks. er ligeledes netop er afholdt en workshop med indbudte repræsentanter fra alle erhvervsskoler samt TUR (Transporterhvervets Uddannelser).

Jeg skal i øvrigt henvise til min besvarelse af TRU alm. del spørgsmål 54, som vedlægges dette svar.
0:000:00