Morten Messerschmidt
 svarer 
Mattias Tesfaye

Kan landets byråd lokalt vedtage, at der på de enkelte folkeskoler skal undervises i Muhammedkrisen?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 18, Spørgsmål 10

Vil ministeren oplyse, hvilke muligheder landets byråd har for lokalt at vedtage, at der på de enkelte folkeskoler skal undervises i Muhammedkrisen, herunder vises Muhammedtegningerne for eleverne?

Svar fra tirsdag den 23. maj 2023
Kommunalbestyrelsen har ansvaret for folkeskolens mål og rammer

Kommunalbestyrelsen har ansvaret for folkeskolen. Det fremgår af folkeskolelovens § 40, stk. 2, at kommunalbestyrelsen fastlægger mål og rammer for skolernes virksomhed, herunder om bevillinger til skolevæsenet og økonomiske rammer for de enkelte skoler, skolestrukturen, herunder antallet af skoler og hver enkelt skoles omfang med hensyn til klassetrin, specialundervisning og specialpædagogisk bistand mv., inddeling i skoledistrikter osv. Kommunalbestyrelsen godkender også skolernes læseplaner på baggrund af et af skolebestyrelsen udarbejdet forslag til kommunalbestyrelsen om skolens læseplaner, jf. folkeskolelovens § 40, stk. 3, og § 44, stk. 8.









0:000:00