Birgitte Qvist-Sørensen bliver generalsekretær i Folkekirkens Nødhjlæp

53 årige Birgitte Qvist-Sørensen overtager posten som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp efter Henrik Stubkjær. Hun kommer fra stillingen som international chef i Folkekirkens Nødhjælp.

Birgitte Qvist-Sørensen
Birgitte Qvist-Sørensen (59) Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp. Bestyrelsesformand, ACT Alliance

Birgitte Qvist- Sørensen bliver ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Hun overtager stillingen efter Henrik Stubkjær, der stoppede efter at være blevet valgt som biskop i Viborg stift. 

Birgitte Qvist-Sørensen har de sidste fire år arbejdet i Folkekirkens Nødhjælp som international chef. Førhen har hun blandt andet arbejdet som social- og sundhedsdirektør i Helsingør Kommune med ansvar for 1600 ansatte, og hos Red Barnet i Bosnien Hercegovina med rehabilitering i flygtningelejre. Hun har desuden været ansat på UNIFEMs regionalkontor i Bangkok med ansvar for kvindeprojekter i Sydøstasien, og har arbejdet med organisatorisk analyse for UNESCO i Paris. Endelig har hun arbejdet med forsoningsprojekter for kvinder i Belfast.

Hun er den første kvindelige generalsekretær hos Folkekirkens Nødhjælp. 

Birgitte Qvist- Sørensen er uddannet teolog fra Aarhus Universitet og har en Master i Management development fra Copenhagen Buisness School.  

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal