Minister accepterer omdiskuteret brug af psykiatrimillioner

Sundhedsminister Magnus Heunicke godkender, at Region Hovedstaden og Region Nordjylland har brugt nogle af pengene tiltænkt et løft af psykiatrien på at afvikle leasinggæld og undgå en sparerunde. Ekspert tolker ministerens svar som en stiltiende accept for at undgå ballade, mens FOA og EL undrer sig.

"Det er helt tydeligt, at sundhedsministeren ikke gider at have balladen. Hvis han for alvor havde været kritisk, så havde han haft en balladesag med regionerne lige op til økonomiforhandlingerne," siger tidligere regionsdirektør.
"Det er helt tydeligt, at sundhedsministeren ikke gider at have balladen. Hvis han for alvor havde været kritisk, så havde han haft en balladesag med regionerne lige op til økonomiforhandlingerne," siger tidligere regionsdirektør.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der kommer ingen løftet pegefinger fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til Region Hovedstaden og Region Nordjylland om regionernes omdiskuterede brug af psykiatrimidlerne.

Det udløste ellers kritik fra blandt andet Enhedslisten, at henholdsvis Region Hovedstaden og Region Nordjylland har brugt penge tiltænkt psykiatrien på at afvikle leasinggæld og til at lukke et hul i regnskabet, der forhindrede en fyringsrunde i netop psykiatrien.

Men sundhedsministeren accepterer regionernes brug af pengene fra finansloven til et akut løft af psykiatrien med henvisning til, at "det trods alt er tilfredsstillende, at finanslovsbevillingens driftsmidler fuldt ud har gennemslag i de regionale budgetter for 2021," bemærker ministeren.









0:000:00