LA om Mercados opdragelsesinitiativ: "Det er noget pjat"

FY-FY: Facebookside og ekspertpanel skal sikre bedre opdragelse. Formålet er hverken at lovgive eller moralisere, men blot stimulere debat og eftertanke, forklarer børne- og socialministeren. Regeringenspartneren Liberal Alliance ryster på hovedet.

Mai Mercado lancerede onsdag 'Opdragelsesdebatten' på et pressemøde i Børne- og Socialministeriet. Det medfølgende ekspertpanel har forfatter og tv-vært Sofie Münster for bordenden, og tæller blandt andre hjerneforsker Peter Lund Madsen.
Mai Mercado lancerede onsdag 'Opdragelsesdebatten' på et pressemøde i Børne- og Socialministeriet. Det medfølgende ekspertpanel har forfatter og tv-vært Sofie Münster for bordenden, og tæller blandt andre hjerneforsker Peter Lund Madsen.Foto: /ritzau/Jens Astrup
Søren Elkrog Friis

Der er mange opgaver, som jeg mener er rigtig vigtige for en børne- og socialminister, men det her er ikke en af dem.

Laura Lindahl
Familieordfører (LA)

"Det er ikke en kanon."

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) måtte flere gange afvise, at regeringen har en opdragelseskanon på trapperne, da hun onsdag præsenterede et nyt initiativ, som skal sikre bedre børneopdragelse.

Læs mere: TV-vært, Berlingske-chef og skuespiller: Se Mercados nye opdragelses-panel

Dokumentation

Det nye debatpanel om børneopdragelse

Sofie Münster (formand): Forfatter og stifter af Nordic Parenting, som er et onlinemagasin om børn og familieliv. Tidligere direktør for Løkkefonden og har skrevet flere bøger om opdragelse.

Claus Holm: Leder på DPU, Institut for Pædagogik og Uddannelse, ved Aarhus Universitet. Han har en stor viden om dagtilbud, skoler og opdragelse.

Fie Hørby: Familiepsykoterapeut, foredragsholder og forfatter. Hun står bl.a. bag bøgerne Drop opdragelsen og Om teenagere – for forældre.

Imran Rashid: Speciallæge, innovationschef ved Aleris-Hamlet privathospital. Han har skrevet om, hvilke konsekvenser et overforbrug af moderne teknologi kan have for især børn.

Kristine Sloth: Dansk influencer, forfatter og foredragsholder og er især kendt fra YouTube, hvor hun har over 200.000 følgere. Kristine Sloth har argumenteret for, at forældrene skal tage større ansvar over deres børns ageren online.

Louise Gjervig Lehn: Formand for Forældrenes Landsorganisation, FOLA.

Per Schultz Jørgensen: Børne- og familieforsker og uddannet psykolog. Han har i mange år været medlem af Børnerådet.

Peter Lund Madsen: Læge, dr.med., hjerneforsker, forfatter og radiovært.

Peter Mygind: Uddannet skuespiller, tv-vært og entertainer. Han har bl.a. lavet tv-serien ”Myginds mission”, hvor han samarbejdede med en folkeskoleklasse for at bekæmpe mobning.

Tom Jensen: Chefredaktør Berlingske Tidende.

Özlem Cekic: Rådgiver, foredragsholder og debattør. Özlem Cekic har siddet i Folketinget i otte år (2007-2015).


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00