TV-vært, Berlingske-chef og skuespiller: Se Mercados nye opdragelses-panel

OPDRAGELSE: Danske børn er alt for forkælede, og mange er slet ikke opdraget godt nok til at starte i skole. Det mener børne- og socialministeren, som nu sætter opdragelse på dagsordenen. Panel med meningsdannere og eksperter skal afrapportere før sommerferien. 

Det halter med børneopdragelsen i Danmark. Det mener børne- og socialminister Mai Mercado (K), som på et pressemøde onsdag middag har lanceret 'Opdragelsesdebatten'.

Med initiativet inviterer ministeren til en bred, folkelig debat om børneopdragelse anno 2018. Initiativet skal kortlægge forskning, indsamle viden og få os alle til at debattere og reflektere over, hvordan vi opdrager vores børn, hvilke værdier der er vigtige at give dem, og hvordan de får redskaber, så de kan indgå i fællesskaber fra daginstitution til skole, fritidsliv og videre i livet.

Det er Mai Mercados ambition at samle og kvalificere debatten om, hvad børneopdragelsen skal kunne i dagens Danmark.

Det skal blandt andet foregå med en bred debat på Facebook, hvor alle er inviteret til at deltage, vidensindsamlinger, der kortlægger forskning om opdragelse og ser nærmere på børns og forældres syn på opdragelse. Og sidst men ikke mindst skal et debatpanel af eksperter og meningsdannere sætte diskussionerne i perspektiv ved en række møder i løbet af foråret.

"Det er så vigtigt, at vi får taget en stor samlende debat om børneopdragelse. Om man har børn selv eller ej, så har vi en fælles interesse i, at de for eksempel lærer at indgå i fællesskaber på en ordentlig måde. Jeg glæder mig meget til at følge diskussionen på Facebook og høre, hvad debatpanelet kan få ud af den viden og alle de synspunkter, der kommer for dagen," siger Mai Mercado i en pressemeddelse.

TV-vært i spidsen for ekspertpanel
Formanden for debatpanelet er tidligere direktør for Løkke-fonden, Sofie Münster, der blandt andet har grundlagt webmagasinet Nordic Parenting, står bag flere bøger om opdragelse - og i øjeblikket optræder som vært på TV2-programmet 'Opdrag en vinder'. Hun glæder sig til at samle alle de tilgange, der er til børneopdragelse.

"Jeg oplever, at forældre efterspørger konkret viden om deres børns opvækst og en mulighed for at debattere opdragelse på en måde, der ikke handler om løftede pegefingre og dårlig samvittighed. Derfor er jeg rigtig glad for at skulle være formand for Opdragelsesdebattens panel, hvor vi får mulighed for at bruge ny viden til at sætte opdragelse på dagsordenen og som afslutning overrække vores perspektiver til regeringen for samspillet mellem familieliv og familiepolitik," siger hun.

Her er paneldeltagerne:

Sofie Münster (formand): Forfatter og stifter af Nordic Parenting, som er et onlinemagasin om børn og familieliv. Tidligere direktør for Løkkefonden og har skrevet flere bøger om opdragelse.

Claus Holm: Leder på DPU, Institut for Pædagogik og Uddannelse, ved Aarhus Universitet. Han har en stor viden om dagtilbud, skoler og opdragelse.

Fie Hørby: Familiepsykoterapeut, foredragsholder og forfatter. Hun står bl.a. bag bøgerne Drop opdragelsen og Om teenagere – for forældre.

Imran Rashid: Speciallæge, innovationschef ved Aleris-Hamlet privathospital. Han har skrevet om, hvilke konsekvenser et overforbrug af moderne teknologi kan have for især børn.

Kristine Sloth: Dansk influencer, forfatter og foredragsholder og er især kendt fra YouTube, hvor hun har over 200.000 følgere. Kristine Sloth har argumenteret for, at forældrene skal tage større ansvar over deres børns ageren online.

Louise Gjervig Lehn: Formand for Forældrenes Landsorganisation, FOLA.

Per Schultz Jørgensen: Børne- og familieforsker og uddannet psykolog. Han har i mange år været medlem af Børnerådet.

Peter Lund Madsen: Læge, Dr. Med, hjerneforsker, forfatter og radiovært.

Peter Mygind: Uddannet skuespiller, tv-vært og entertainer. Han har bl.a. lavet tv-serien ”Myginds mission”, hvor han samarbejdede med en folkeskoleklasse for at bekæmpe mobning.

Tom Jensen: Chefredaktør Berlingske Tidende.

Özlem Cekic: Rådgiver, foredragsholder og debattør. Özlem Cekic Har siddet i Folketinget i otte år (2007-2015).

Læs interview med Mai Mercado om hendes nye opdragelses-initiativ på Altinget:social i morgen.

Forrige artikel Troels Lund går i gang med at ændre førtidspension Troels Lund går i gang med at ændre førtidspension Næste artikel Se Løkke i samråd om kvotekonger Se Løkke i samråd om kvotekonger