Morten Dahlin om politikernes magt til at uddele statsborgerskaber: “Vi har det mest fair og rigtige system”

Man har ikke ret til at blive dansk statsborger. Det er en gave, lyder det fra Venstres politiske ordfører Morten Dahlin, der finder det uproblematisk at lade indfødsretsudvalget afgøre dispensationssager om statsborgerskab.

Det er en god dansk tradition, at politikere behandler dispensationsansøgninger individuelt i Folketingets Indfødsretsudvalg, siger Morten Dahlin, politisk ordfører for Venstre.
Det er en god dansk tradition, at politikere behandler dispensationsansøgninger individuelt i Folketingets Indfødsretsudvalg, siger Morten Dahlin, politisk ordfører for Venstre.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Danmark har et fair system for at tildele statsborgerskab.

Sådan lyder det fra Morten Dahlin, politisk ordfører for Venstre, der også i den seneste folketingsperiode var partiets indfødsretsordfører.

“Jeg synes, at det er en god dansk tradition, at vi behandler dispensationsansøgninger individuelt i Folketingets Indfødsretsudvalg. Det har fungeret på den måde, siden vi havde den første formand for udvalget, som var Grundtvig, og jeg synes sådan set, at det er et fornuftigt afbalanceret system, vi har."









0:000:00