Ny debat: Har vi overset de ældre hjemløse?

TEMADEBAT: Færre unge og flere ældre er hjemløse. Men har vi i forsøget på at nedbringe antallet af unge hjemløse overset de ældre? Altinget tager debatten i de kommende uger.

Antallet af gadesovere er steget fra 648 til 732 personer. Det er "den langt alvorligste hjemløsesituation," mener forsker.
Antallet af gadesovere er steget fra 648 til 732 personer. Det er "den langt alvorligste hjemløsesituation," mener forsker.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Efter en årrække, hvor bekymrede fagfolk og politikere har haft fokus på det stigende antal af unge hjemløse, dykker tallet for første gang i 12 år.

Men samtidig er flere ældre over 50 år blevet hjemløse. Fra 2017 til 2019 er antallet steget fra 1.404 til 1.545 personer, viser tal fra Vives nationale hjemløsetælling.

Socialminister Astrid Krag (S) har ikke været meget for at udnævne en mærkesag, men hun har forpligtet sig på at rette op på den stigende hjemløshed blandt unge. Nu, hvor antallet af unge hjemløse falder, advokerer ministeren for en "ny tilgang til hjemløshed, hvor vi går mere forskelligt til de forskellige aldersgrupper".

0:000:00