Ny debat: Økonomisk styring af herbergsområdet

DEBAT: De kommende uger sætter Altinget: social med en ny debatrække fokus på herbergsområdet og de igangværende drøftelser i Finansministeriet om den statslige refusion af kommunernes udgifter til herberger. Mød debattørerne her.

Får vi færre hjemløse, hvis det bliver dyrere for kommunerne at have borgere boende på herberger? Altinget: social tager debatten.
Får vi færre hjemløse, hvis det bliver dyrere for kommunerne at have borgere boende på herberger? Altinget: social tager debatten.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Det skal være dyrere for kommunerne at have hjemløse borgere boende på herberger.

Det mener regeringen, der lige nu drøfter en ny økonomisk styringsmodel for herbergsområdet i en arbejdsgruppe i Finansministeriet.

Arbejdsgruppen, som udover Finansministeriet også tæller Børne- og Socialministeriet, KL, Socialstyrelsen og Ankestyrelsen, skal komme med en række anbefalinger til en ny model for den statslige refusion af kommunernes udgifter til pladser på herberg og forsorgshjem.*

Dokumentation

Arbejdsgruppen om de fremtidige rammer for § 110-borformer:

- I september 2018 nedsatte børne- og socialministeren en arbejdsgruppe om de fremtidige rammer for § 110-boformer (forsorgshjem og herberger)

- Arbejdsgruppen består af embedsmænd fra hhv. Børne- og Socialministeriet, Socialstyrelsen, Ankestyrelsen, Finansministeriet og KL.

- Desuden er der nedsat en følgegruppe med deltagelse af SAND, SBH, Hjem til Alle-alliancen, Gadejuristen, Rådet for Socialt Udsatte og Selveje Danmark.

- Arbejdsgruppen skal komme med anbefalinger om de fremtidige rammer for boformerne, herunder forslag til initiativer og tilpasninger, der kan styrke det kommunale myndighedsansvar, forbedre samarbejdet mellem boformer og kommuner og understøtte brugen af handleplaner efter servicelovens § 141. Derudover skal arbejdsgruppen se på vej til at styrke kommunernes styringsmuligheder og udarbejde anbefalinger til ændringer af de økonomiske rammer for boformerne, for eksempel i forhold til at justere refusionsmodellen.

Kilde: Fakta fra Børne- og Socialministeriet.


0:000:00