Opsamling: Sådan får vi flere mennesker med handicap i beskæftigelse

En lang række aktører har de sidste uger debatteret, hvad der skal til for at få flere mennesker med handicap i arbejde. Her får du overblikket over de mange indlæg. 

Altinget Social runder nu temadebatten af med en opsamling af aktørernes synspunkter på, hvordan vi får flere mennesker med handicap i arbejde. 
Altinget Social runder nu temadebatten af med en opsamling af aktørernes synspunkter på, hvordan vi får flere mennesker med handicap i arbejde. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Der er ganske enkelt ikke nok hænder og hoveder i danske virksomheder, og det kræver politisk handling, har kritikken lydt fra flere aktører fra dansk erhvervsliv, som efterspørger en mere ambitiøs finanslov til at løfte arbejdsudbuddet.

Hos Altinget Social har en lang række organisationer og politikere de sidste uger diskuteret, hvilke tandhjul, der skal skrues på for at få flere mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. 

Blandt de diskuterede emner er spørgsmålene: Hvordan kan kommunerne for eksempel bedst muligt hjælpe personer med handicap i arbejde, og hvad er grunden til den store variation i jobcentrenes praksis? Mangler der viden om og redskaber til screening af handicap, kvalifikationer og uddannelsesniveau? Og hvad mangler politikerne at få taget livtag med for at løse udfordringen? 

0:000:00