Regeringen forhandler om næsten en milliard til sociale indsatser. Men hver femte krone er allerede brugt

Står det til regeringen, skal SSA-reserven i år bruges på at forbedre handicapområdet, udvide det sociale frikort og nedbringe ventetiden for hjælp til seksuelt misbrugte. Men en del af pengene fra reserven er allerede afsat i aftalen om tiårsplanen for psykiatrien.

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) forhandler med Folketingets partier om fordelingen af SSA-reserven for 2023-2026. Nogle af pengene fra reserven er dog allerede bundet til at finansiere tiltag i psykiatriplanen.
Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) forhandler med Folketingets partier om fordelingen af SSA-reserven for 2023-2026. Nogle af pengene fra reserven er dog allerede bundet til at finansiere tiltag i psykiatriplanen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Cirka en femtedel af de i alt 947 millioner kroner, der i år skal fordeles via SSA-reserven til indsatser målrettet socialt udsatte, er allerede anvendt andre steder.

Det er bagtæppet for dette års forhandlinger om SSA-reserven. Forhandlingerne gik i gang tirsdag i denne uge.

På forhånd er der afsat 189,9 millioner kroner fra reserven til en række tiltag i psykiatrien, som stammer fra den brede politiske aftale om tiårsplanen for psykiatrien.