Regeringen vil droppe offentlig støtte til anerkendt videnscenter

FINANSLOV: I jagten på konsulentbesparelser lægger regeringen op til at fjerne bevillingen til Cabi, som rådgiver virksomheder og kommuner med at hjælpe socialt udsatte i job. Tunge aktører advarer imod besparelser.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Finansloven for 2021 tegner til at blive en barsk omgang for videns- og netværkshuset Cabi, som siden 2002 har understøttet kommuners og virksomheders indsats med at hjælpe socialt udsatte i job.

I regeringens finanslovsudspil står Cabi til at miste hele den offentlige bevilling på 18 millioner kroner, som udgør knap to tredjedele af dets fulde finansiering.

Ea Nielsen er souschef hos Cabi og lægger ikke skjul på, at situationen lige nu er ekstremt presset.

Dokumentation

CABI

Cabi er et landsdækkende non-profit netværks- videns- og formidlingshus, som arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi er en fagligt uafhængig, selvejende organisation med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet, der har egen bestyrelse og egne vedtægter.

Cabi varetager sin videns-, netværks- og formidlingsrolle ved hjælp af offentlige midler og arbejder derudover på almindelige markedsvilkår inden for Cabis formål med konsulentopgaver fra mange forskellige kunder og udvikler indsatser på beskæftigelsesområdet, blandt andet med støtte fra fonde.

CABIS ØKONOMI 2020

  • Finansloven: 7,8 millioner kroner.
  • Satspulje grundbevilling: 8,4 millioner kroner.
  • Satspulje øremærket projekterne ”CV—og jobportal” og ”Veteraner i job”, 1,9 millioner kroner.
  • Fonde og puljer: 5,9 millioner kroner. 
  • Erhvervsstyrelsen, del af grundbevillingen: 1,8 millioner kroner.
  • Markedsfinansieret: 4,2 millioner kroner.

Kilde: Cabi


0:000:00