Socialminister afsløret af Facebook: Benægtede udtalelser om prostitution

Mai Mercado (K) i Folketingssalen 25. januar 2017.

KURSSKIFTE: Socialminister Mai Mercado (K) afviste i Folketinget, at hun har sagt, at prostituerede skal have samme rettigheder på arbejdsmarkedet som andre. To Facebook-opslag viser dog det modsatte. En klar løgn, siger Lars Aslan Rasmussen (S). Jeg havde glemt opslagene, siger ministeren.

"Jeg har heller aldrig nogensinde sagt, at prostituerede skulle have nøjagtigt de samme rettigheder på arbejdsmarkedet, én til én, som man har for andre grupper. Det kan jeg fuldstændig afvise."

Sådan svarede børne- og socialminister, Mai Mercado, onsdag i Folketinget.

Her spurgte Lars Aslan Rasmussen, om ministeren fortsat mener, at prostituerede skal ligestilles med resten af arbejdsmarkedet. Og det svar var en løgn, siger han til Altinget.

"Hun har sagt det på Facebook og i en radioudsendelse. Så det er løgn," tilføjer han.

I et Facebook-opslag fra 2012 skriver Mai Mercado: "Giv de prostituerede samme rettigheder som andre på arbejdsmarkedet." I 2013 skriver hun: "Rettigheder på arbejdsmarkedet til de prostituerede er socialpolitik. Giv prostituerede rettigheder på arbejdsmarkedet som andre her i Danmark."

Det er er en meget alvorlig sag, at ministeren benægtede udtalelserne i Folketingssalen, mener Lars Aslan Rasmussen.

"Jeg kommer til at gå videre med det, fordi hun lyver jo," siger han og påpeger, at han vil stille et skriftligt spørgsmål til ministeren og henvise til Facebook-opdateringerne.

 

Screenshots fra Mai Mercados Facebook-side taget 25/1-2017.

Mai Mercado sagde ligeledes, at hun som ordfører ikke har ment, at prostitution er et erhverv, der kan sidestilles med resten af arbejdsmarkedet.

"Som ordfører har min holdning været meget klar: At prostitution ikke er et almindeligt erhverv, ikke kan sidestilles, og det er sådan set også min holdning i dag som minister," lød et andet af ministerens svar. 

Minister: Prostitution er ikke et almindeligt erhverv
Som reaktion på Altingets henvendelse understreger Mai Mercado, at hun hele tiden har ment, at prostitution ikke er et almindeligt erhverv.

"Jeg har den holdning, at prostitution ikke er et almindeligt erhverv, men at vi fra politisk side skal arbejde for at give prostituerede ordentlige forhold. Det mente jeg som ordfører, og det mener jeg fortsat som minister. Derfor har jeg også tidligere stillet beslutningsforslag herom sammen med Liberal Alliance, ligesom jeg har skrevet indlæg i MetroXpress om netop bedre vilkår for prostituerede," lyder det fra ministeren i et skrifteligt svar.

Ifølge ministerens kunne hun ikke huske de to Facebook-opslag fra 2012 og 2013, hvor hun skrev, at prostituerede skal have samme rettigheder på arbejdsmarked som andre her i Danmark. Derfor afviste hun det på talerstolen. Det beklager hun over for Lars Aslan Rasmussen.

"Jeg er dog også blevet gjort bekendt med, at jeg tilbage i 2012 og 2013 skrev på Facebook, at prostituerede skulle have samme rettigheder som andre på arbejdsmarkedet. Det må jeg blankt erkende, at jeg ikke kunne huske tidligere i dag, og det beklager jeg selvfølgelig over for Lars Aslan,” skriver Mai Mercado.

Se hele Mai Mercados svar her:

 

,

Forrige artikel Kommissær om social offensiv: EU-landene bliver i førersædet Kommissær om social offensiv: EU-landene bliver i førersædet Næste artikel Ærgerlige organisationer forbereder farvel til frivillige Ærgerlige organisationer forbereder farvel til frivillige