Socialrådgivere: Det er en falliterklæring, hvis Danmark ikke kan leve op til FN's fattigdomsmål

Når det går den forkerte vej i Danmark med at nå verdensmålet om at komme national fattigdom til livs, skyldes det ikke en presset økonomi, men manglende politisk vilje, skriver Signe Færch.

Et godt sted at begynde kampen mod national fattigdom er at se på kontanthjælpen og
lignende ydelser, skriver Signe Færch.<br>
Et godt sted at begynde kampen mod national fattigdom er at se på kontanthjælpen og lignende ydelser, skriver Signe Færch.
Foto: Dansk Socialrådgiverforening
Signe Færch

Kort før sommerferien læste jeg et indlæg på Facebook fra en enlig mor, der havde søgt feriehjælp hos Mødrehjælpen. Hun var sønderknust, fordi hun netop havde fået afslag, efter at foreningen var blevet overvældet af ansøgninger. Afslaget på de 400 kroners støtte havde væltet hendes verden, og nu efterspurgte hun gratis aktiviteter. Hun ville så gerne have, at hendes barn havde bare enkelte oplevelser at fortælle sine klassekammerater om efter sommerferien.

Mange familier har desværre samme oplevelse. De seneste år har antallet af mennesker, der søger støtte hos hjælpeorganisationer til blandt andet jul og sommerferie, sat den ene rekord efter den anden.

Et af de stærkeste våben for dem, der ikke ønsker at bekæmpe fattigdom, er tekniske diskussioner om, hvad fattigdom egentlig er

Signe Færch
Forkvinde, Dansk Socialrådgiverforening

0:000:00