Tidligere ansatte kritiserer arbejdsmiljøet i social ngo: Her er deres fælleserklæring

22 navngivne kilder har skrevet en fælles erklæring, hvor de peger på årelange problemer med arbejdsmiljøet i den sociale organisation Liva. Læs erklæringen i sin fulde længde her.

Efter en stribe sager om dårligt arbejdsmiljø står 22 navngivne kilder nu frem og kritiserer direktørens ledelsesstil.
Efter en stribe sager om dårligt arbejdsmiljø står 22 navngivne kilder nu frem og kritiserer direktørens ledelsesstil.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Redaktionen

Vi er en samlet gruppe på 22 personer, der enten har været ansat eller siddet i bestyrelsen i Liva fra perioden 2011-2021. Vi står nu frem med navn mod Livas kritisable arbejdsmiljø, som beskrevet i Altinget 11. februar 2022

Udover os, der står frem, er der 20 personer, der tøver af frygt for repressalier eller af andre årsager, har valgt ikke at stå frem, men som bakker op om denne erklæring. 

Kritikken af arbejdsmiljøet i organisationen Liva omfatter Liva Rehab og det tilhørende krisecenter, Liva Shelter. Det er vores oplevelse, at det er den ordførende direktør, der er årsagen til det kritisable arbejdsmiljø. Den nuværende forperson – tidligere leder af Liva Shelter og vicedirektør – har hele vejen igennem været bekendt med forholdene, uden at have reageret og handlet tilstrækkeligt på de mange klager fra personalet. 

Vi har oplevet en hverdag præget af mobning og nedværdigende behandling af såvel personale, bestyrelsesmedlemmer, deltagere i Liva Rehab og beboere i Liva Shelter. 

Verbale angreb, irettesættelser og overfusninger af medarbejdere er foregået i andres påhør. Det har været ubehageligt, nedværdigende og krænkende, både for den person, det gik ud over, og for de kollegaer, bestyrelsesmedlemmer og brugere, der har overværet det. 

Vi har oplevet nedsættende bemærkninger om kollegers faglige kvalifikationer bag deres ryg og udfritning af kolleger om andre kolleger, hvorved vi er blevet spillet ud mod hinanden. 

Mange medarbejdere er brudt sammen på arbejdspladsen og efterfølgende sygemeldt. Vi har oplevet at have ondt i maven over at gå på arbejde, da vi aldrig vidste, hvad vi mødte ind til, eller hvis tur det var til at blive udstillet. Vi har været vidner til, at direktørens grænseoverskridende adfærd på samme vis er gået ud over deltagere i Liva Rehab og kvinder og børn i Liva Shelter. Sårbare kvinder og børn som vi var ansatte til, at beskytte og drage omsorg for. 

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at mange af os har kæmpet med sygemeldinger, stress og traumatiske reaktioner efter vores ansættelse i Liva, og vores tanker går til nuværende og fremtidige kolleger, deltagere i Liva Rehab og beboere i Liva Shelter. 

Vi håber, at denne erklæring kan give flere nuværende eller tidligere Liva-ansatte modet til at stå frem. Om ikke andet kan de nu få vished om, at de ikke er alene. 

Vores forventning og intention med erklæringen er, at tilsyn, politikere, kommuner, fonde, socialstyrelsen og andre interessenter anerkender situationens alvor og reagerer på vores opråb.

Følgende 22 står frem med navn i alfabetisk orden:

Ane Kirk, tidligere udviklingsmedarbejder 

Anja Sømod Jensen, tidligere socialrådgiver Liva Shelter 

Anne Lilli Westphal, tidligere konsulent i Liva 

Charlotte Restrup Hansen, tidligere socialrådgiver Liva Rehab 

Else Noack, tidligere socialrådgiver i Liva Rehab 

Elisabeth Tramm, tidligere Frivilligkoordinator i Liva

Gitte Oberg, tidligere socialpædagog i Liva Shelter 

Jette Lauritsen, tidligere socialrådgiver i Liva Rehab 

Kathrine Brandborg Jensen, tidligere socialrådgiver i Liva Rehab og Liva Shelter 

Lisbeth Nordahl, tidligere Designer og beskæftigelsesmedarbejder i Liva

Lole Møller, tidligere bestyrelsesmedlem i Liva. 

Louise Andersen, tidligere projektmedarbejder i Liva

Malene Overgaard, tidligere socialpædagog i Liva Shelter 

Maria Arnfred, tidligere frivilligkoordinator og projektmedarbejder 

Marie Louise Ibbo, tidligere leder af krisecenter Liva Shelter 

Marion Pedersen, tidligere bestyrelsesmedlem i Liva

Mathilde Kristensen, tidligere socialrådgiver i Liva Rehab 

Sif Thordis, tidligere Psykolog i Liva. 

Signe Lauritzen, tidligere projektkoordinatir i LivaRehab 

Susanne Both, tidligere socialrådgiver i Liva. 

Tanja Rahm, tdligere Konsulent i Liva 

Tina Lalani, tidligere socialrådgiver i Liva Shelter

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00