Debat

Uopfordret ansøgning til Løhde: Tag os med på det sociale område

DEBAT: I det rådgivende investeringsorgan er der ingen fageksperter, skriver Benny Andersen og Mads Bilstrup, der stiller deres mandat til rådighed til ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde (V).

Sophie Løhde er minister for offentlig innovation og valgt i Folketinget for Venstre. 
Sophie Løhde er minister for offentlig innovation og valgt i Folketinget for Venstre. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Birgitte Søe
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Benny Andersen og Mads Bilstrup
Hhv. formand for Socialpædagogerne og formand for Dansk Socialrådgiverforening

Vi henvender os til jer vedrørende det rådgivende investeringsorgan på det sociale område, I netop har nedsat. Der er deltagelse af eksperter fra fondsverdenen, civilsamfundet og private aktører. Men der mangler repræsentanter for de mange fageksperter, der til daglig arbejder med socialområdet. De ledige pladser stiller vi os gerne til rådighed for.

Vi mener, at vores erfaring og viden om praksis på området er helt uundværlige i investeringsfondens samlede arbejde. Derfor søger vi jobbet som repræsentanter i det rådgivende organ for Den Sociale Investeringsfond, der skal bidrage til at rådgive fondens bestyrelse om dens aktiviteter.

Bidrag
Vi kan bidrage med at tænke i de langsigtede investeringer.
Vi kan bidrage med medarbejdernes og de faglige lederes perspektiv på, hvad der virker, fra både den offentlige og private sektor. 
Vi kan bidrage med et fokus på at sikre de sociale investeringers kvalitet. Det forudsætter høj faglighed, uddannet personale og ordentlige vilkår for både de medarbejdere og borgere, der er involveret i indsatsen.
Vi kan bidrage med det etiske blik på arbejdet med udsatte og sårbare mennesker. 
Vi kan bidrage med stor erfaring med koblingen mellem frivillighed og faglighed og de gode resultater, der kan opstå i det samspil.
 

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Været aktivt med
Vi repræsenterer 39.000 socialpædagoger og 16.500 socialrådgivere, der til daglig arbejder med og for udsatte mennesker. Vi har selv aktivt været med til at starte debatten om behovet for sociale investeringer, fordi vi mener, det er vigtigt at ændre tankegangen om de mest sårbare og udsatte borgere i Danmark.

Vi vil være med, fordi vi vil se idéen vokse, og vi vil se det ske. Hvis vi sætter tidligt ind med kloge investeringer i godt socialt arbejde, kan vi skabe positive resultater.

Vi vil være med, fordi vi vil se idéen vokse, og vi vil se det ske. Hvis vi sætter tidligt ind med kloge investeringer i godt socialt arbejde, kan vi skabe positive resultater.

Benny Andersen og Mads Bilstrup
Hhv. formand for Socialpædagogerne og formand for Dansk Socialrådgiverforening

Vi kan eksempelvis hjælpe anbragte børn i uddannelse, socialt udsatte i job og psykisk sårbare mennesker til en tilværelse med bedre livskvalitet. Det afgørende er, at det sociale arbejde hjælper det enkelte menneske. Heldigvis gavner det gode, sociale arbejde ofte også økonomien, og derfor er sociale investeringer sund fornuft – både menneskeligt og økonomisk.

Vi håber at kunne komme i betragtning og står naturligvis til rådighed, hvis I ønsker dette uddybet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Andersen

Forbundsformand, Socialpædagogernes Landsforbund, præsident, AIEJI
(Aalborg Katedralskole 1981)

Mads Bilstrup

Faglig konsulent, Socialpædagogerne
socialrådgiver

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024