Mød det nye debatpanel på Altinget: sundhed

DEBAT: Altinget: sundhed har fundet fem nye debattører, der den kommende tid skal stille skarpt på sundhedspolitiske udfordringer i Danmark. Mød dem her.

Lise-Lotte Skjoldan

Altingets sundhedsportal har samlet et nyt debatpanel med aktører fra det danske sundhedsvæsen, som i de kommende måneder leverer indlæg, holdninger og synspunkter med ét centralt fokus:

Sundhedsområdet i Danmark. 

Som læser er du velkommen til at give din mening til kende i debatten, så send gerne en kommentar eller indlæg til [email protected]

Sundhedspanelet består i denne omgang af:

Anne Lindhardt

Anne Lindhardt
Formand for Psykiatrifonden

Anne Lindhardt er speciallæge i psykiatri og har været Psykiatrifondens formand siden 2011. I 25 år har hun været leder, senest som centerchef for Psykiatrisk Center København. I dag er hun deltidsansat ved Oasis, hvor hun behandler flygtninge med PTSD. Hun er ekstern lektor ved Københavns Universitet. Hun har haft en række faglige tillidsposter, herunder formand for Dansk Psykiatrisk Selskab, medlem af Retslægerådet og sundhedsfaglig rådgiver i Sundhedsstyrelsen. Internationalt har hun været formand for Europas psykiatere gennem ”European Union of Medical Specialists” og været konsulent for verdenssundhedsorganisationen WHO.

Anders Thelborg

Anders Thelborg
Administrerende direktør for Bristol-Myers Squibb

Anders Thelborg blev i en alder af 39 år udnævnt til administrerende direktør for den danske del af den amerikanske medicinalkoncern, Bristol-Myers Squibb. Han blev dermed den blot anden dansker på posten siden etableringen af virksomheden, der er globalt førende inden for immunterapi og udvikler innovative lægemidler til behandling af alvorlige sygdomme som kræft, hjerte-kar-sygdomme, hepatitis C, HIV/AIDS og leddegigt. Anders Thelborg har tilbragt hele sin karriere i medicinalindustrien, blandt andet som markedschef i Frankrig for den svensk-britiske medicinalkoncern AstraZeneca og som nordisk kommerciel direktør i Bristol-Myers Squibb.

Anja Ulrike Mitchell

Anja Mitchell
Formand for Overlægeforeningen

Anja Mitchell, 50 år, har siden 2011 været formand for Overlægeforeningen og Foreningen af Speciallæger, der organiserer de 6.400 overlæger på sygehusene samt praktiserende speciallæger m.fl. Hun er desuden medlem af Lægeforeningens bestyrelse og Sundhedsvæsenet Disciplinærnævn. Anja Mitchell er speciallæge i anæstesiologi og arbejder til daglig på Herlev Hospital. Hun er født i Tyskland, hvor hun blev uddannet til sygeplejerske og derefter bosat i England, hvor hun læste til læge. Hun er uddannet speciallæge i Danmark.

Anne Holm Hansen

Anne Holm Hansen
Vicedirektør i Astma Allergi Danmark

Anne Holm Hansen er vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. Hun har bevæget sig på tværs i foreningslivet, hvor hun har været direktør i Spastikerforeningen og senere i miljøorganisationen Hold Danmark Rent. Hun er cand. mag i historie og retorik samt MPA ‘er og helt fra tidernes morgen uddannet sygeplejerske. Anne er en ivrig debattør og har en mangeårig karriere i foreningsverdenen. Hun har et særligt fokus på strategi og interessevaretagelse koblet til dagens forbruger/patient i relation på astma og allergi, som hun brænder for at sætte på den politiske dagsorden.

Tina Nør Langager

Tina Nør Langager
Formand for Ergoterapeutforeningen

Tina Nør Langager er uddannet ergoterapeut, har en Diplomuddannelse i Sundhedsfremme & Forebyggelse og en Master i Socialentreprenørskab. Hun har været formand for Ergoterapeutforeningen siden 1. december 2015. Tina Nør Langager har arbejdet som ergoterapeut med genoptræning og hjælpemiddelformidling på hospital og i kommuner. Hun er bl.a. repræsenteret i Fremfærd, ekspertgruppen vedr. borgere med særlige behov (fremfaerd.dk/).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Thelborg

Adm. direktør, Bristol Myers Squibb Denmark
cand.merc. (Copenhagen Business School. 2001)

Anja Ulrike Mitchell

Ledende overlæge, Anæstesiologisk afdeling, Bornholms Hospital, fhv. formand, Overlægeforeningen
cand.med. (Cambridge. 1995)

Anne Holm Hansen

Direktør, Astma-Allergi Danmark,
cand.mag. i historie og retorik (Københavns Uni. 1995), MPA (Copenhagen Business School 2005), certificeret coach (2013), sygeplejerske (1987)

0:000:00