Magnus Heunicke er populær hos vælgerne

MENINGSMÅLING: S-regeringens ministre får pæne karakterer af vælgerne, og sundhedsminister Magnus Heunicke stormer op på en tredjeplads i en ny måling over de mest populære ministre.

Statsminister Mette Frederiksen topper blandt vælgerne, men opbakningen under coronakrisen gælder også en stribe andre ministre. 
Statsminister Mette Frederiksen topper blandt vælgerne, men opbakningen under coronakrisen gælder også en stribe andre ministre. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Ministrene i den socialdemokratiske mindretalsregering står usædvanligt godt blandt vælgerne.
Det fremgår af en ny måling fra Epinion foretaget for Altinget og DR. I målingen skal svarpersonerne angive, om de bedømmer en række politikere positivt eller negativt, og her får over halvdelen af ministrene et samlet plus på mindst ti. Målingen er foretaget et par uger efter, at nedlukningen af Danmark blev en realitet.

1.-plads

Mette FrederiksenStatsminister Mette Frederiksen (S)
Samlet positiv minus negativ: 66 procent

Dokumentation

Om målingen

Målinger er foretaget af Epinion for Altinget og DR på baggrund af i alt 456 til 1.014 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel. Se det konkrete antal besvarelser i tabellen nederst.

Interviewene er gennemført i perioden fra 26. marts til 1. april 2020.

Sådan har vi spurgt: Er du positivt eller negativt stemt over for ... 

Ministrene er rangeret efter, hvor mange procent der er positivt stemt, fraregnet den procentdel, der er negativt stemt. Målingen er altså ikke specifikt lavet på ministerrollen, men på helhedsindtrykket af den pågældende politiker.
Ved en beklagelig fejl er uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen ikke medtaget i denne måling.  


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00