Sundhedsministerens første år

MINISTEREN: Det er en blandet anmeldelse, sundhedsministeren modtager efter sit første år i stolen. Han mangler for alvor at fokusere på de væsentligste problemer, mener tre sundhedsaktører, som Altinget|Sundhed har bedt vurdere ministerens første år.
Jakob Axel Nielsen har snart siddet et år på posten.
Jakob Axel Nielsen har snart siddet et år på posten. Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Maria Dalby

Det er gået dårligt. Ministeren er ikke kommet med konkrete forslag til at bekæmpe den tiltagende polarisering i sundhed. Det er vanskeligt at finde ud af, hvad ministeren mener. Hvad har han af holdninger? Han synes at styre efter folkestemningen snarere end at komme med klare udmeldinger.

Bente Klarlund
Professor
Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Connie Kruckow:

Hvordan er det første år gået?

"Jakob Axel Nielsen har placeret sig centralt i den politiske arena. Det skyldes ikke mindst hans markante udmeldinger, f.eks. om afgifter og det private sundhedsvæsen. Jeg er ofte uenig med ham, men ministerens debatform er med til at sætte fremtidens sundhedsvæsen på dagsordenen. Og det er der brug for.

Sundhedsfremme og forebyggelse har fået en mere fremtrædende placering end for bare et år siden. Der er nedsat en forebyggelseskommission, og regeringen har bebudet en national handleplan for forebyggelse med klare mål for indsatsen.

Ministeren har i sit første år vist, at han brænder for at sætte sundhedsfremme og forebyggelse på dagsordenen. Nu skal han overbevise sine kolleger i regeringen og Folketinget om, at området skal have en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Ellers risikerer den kommende forebyggelsesplan at løbe ud i sandet."

Hvad mangler han at fokusere på?

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00