Ministre: Nu er vi enige om forebyggelse

FOREBYGGELSE: Sundhedsministeren og fødevareministeren manede usikkerheden om deres indbyrdes stridigheder om forebyggelse i jorden på samråd.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) var i fælles samråd.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) var i fælles samråd.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Linea Sanderbo Kürstein

Det er underligt, at man nedsætter en Forebyggelseskommission, og så har vi to ministre, der strides om, hvad der skal gøres. Det er ikke holdbart, at to fremtrædende ministre skændes åbenlyst om, hvad der skal til for at nå forebyggelsesmålene.

Bjarne Laustsen (S)
Fødevareordfører
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) erklærede sig enige i, hvordan livsstilssygdomme forebygges på gårsdagens samråd.

Det var Eva Kjer Hansens og Jakob Axel Nielsens modstridende udtalelser i hver sin kronik i Berlingske Tidende om, hvorvidt forbud og restriktioner får danskerne til at spise og leve sundere, som førte til, at fødevareordfører Bjarne Laustsen (S) kaldte de to ministre i samråd på vegne af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Ifølge ham har de to ministre i forbindelse med Forebyggelseskommissionens arbejde vist, at de ikke er enige i, hvordan forebyggelse af livsstilssygdomme skal gribes an, herunder om forbud medvirker til at få folk til at leve sundere.

"Det er underligt, at man nedsætter en Forebyggelseskommission, og så har vi to ministre, der strides om, hvad der skal gøres. Det er ikke holdbart, at to fremtrædende ministre skændes åbenlyst om, hvad der skal til for at nå forebyggelsesmålene," sagde Bjarne Laustsen.

0:000:00