V: Forbyd smørrebrød

NYHED: Ny rapport om danskernes holdninger til forebyggelse kunne ikke løfte den politiske debat om emnet. Folketingspolitikerne mangler mod til at gå nye veje.
Foto: Colourbox.com
Maria Dalby

Den største barriere for befolkningens sundhed, den ligger på Christiansborg. Kig nu på historien og udfordr folks livsstil. Find nu modet til at gribe ind.

Erik Rasmussen
Adm. direktør for Ugebrevet Mandag Morgen
Fakta
Fra undersøgelsen:

60 pct. vil øge afgiften på tobaksvarer, og 50 pct. ønsker afgiften på sukker sat op. Men danskerne går også endnu længere, og så gerne, at sodavandsautomater blev forbudt i sportshaller og på skoler (78 pct.). Især over for børn og unge vil danskerne generelt gerne gå mere drastisk til værks.


Kilde: Mandag Morgen
Venstre og Dansk Folkeparti trådte vande, mens SF fik vind i sejlene, da partiets sundhedsordførere deltog i debat i anledning af TrygFonden og Ugebrevet Mandag Morgens rapport om danskernes holdninger til forebyggelse.

Croissanter forbydes til konferencer
Venstres forebyggelsesordfører Flemming Damgaard Larsen mente ikke, at Folketinget eller regeringen alene kan løfte udfordringerne. Alligevel kunne han ikke komme med nærmere bud på, hvordan man får mere forebyggelse.

"Vi skal samlet trække læsset. Der skal både holdninger og handlinger til. Det er ikke så svært, man kunne eksempelvis ved arrangementer som disse lade være med at servere croissanter. I byrådet har vi også altid højtbelagt smørrebrød, og det er jo helt vanvittigt, man skulle hellere servere frugt," sagde han.

Han mente omvendt, at en differentieret moms var fuldstændig tåbelig, da det var en myte, at den ville redde sundhedstilstanden i Danmark. Et forslag, som ellers 80 pct. af danskerne bakker op om. Han mente også, at det ville være alt for svært at få defineret, hvad der er sundt.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00